Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när kossan springer in på planen i Ersnäs i klippet. Foto: Ersnäs IF

Se kossan storma matchen i Ersnäs – gör utfall mot spelarna

Uppdaterad
Publicerad

Precis när domaren blåste i pipan utspelade sig spektakulära scener i Ersnäs utanför Luleå. En förrymd ko stormade planen och gjorde utfall mot spelarna som fick ta skydd i avbytarbåset.

Det var under torsdagens träningsmatch mellan hemmalaget Ersnäs IF och Lira BK som kossan plötsligt stormade Pålbackas gräsplan.

– En riktig huligan. Jag har aldrig varit med om något liknande under mina 35 år i fotbollen, säger klubbens ordförande Lars Gustafsson.

Tog skydd på avbytarbänken

Domaren hade precis blåst till halvtidsvila när kossan löpte amok och några spelare sprang av planen – andra tog skydd på avbytarbänken.

– Vi är ett byalag med liten arena och det är en kohage i närheten av ena långsidan. Kon försökte först ta sig in i hagen igen men blev rädd för strömmen i stängslet, säger Gustafsson.

Se kossan storma planen

Varken djur eller människor kom till skada och matchvärden kom snabbt till undsättning i väntan på bonden.

Matchen? Den slutade 1-0 till hemmalaget som fick ett bra genrep inför nästa veckas derby mot Alviks IK.

Och grannbyn är varnade – Ersnäs ultrasupporter kommer att vara på plats.

Se när kossan springer in på planen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.