• Viktigt meddelande:

    Ett utsläpp av gas har inträffat i FOU-anläggningen i Koskullskulle i Gällivare kommun. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer här

Foto: Arkivbild

Skadad av kiropraktor

Publicerad

Nu anmäler en ung kvinna en kiropraktor i Luleå till Inspektionen för vård och omsorg. Kvinnan besökte kiropraktorn i mars i år för att få hjälp med en låsning i ryggen.

Hon skriver att hon vid besöket fick en djupgående behandling som kiropraktorn inte förankrat eller informerat om. Hon menar att det enda hon ville var att få hjälp med låsningen -  inte påbörja en behandling.

Kvinnan skriver att hon direkt efter behandlingen fick stora problem. Från att ha varit frisk fick hon skador som gjorde att hon inte kunde stå och gå normalt. Hon börjad må illa och fick kraftiga synrubbningar under behandlingen. Något som kiropraktorn menade var normalt.

Hon skriver vidare att hon tog kontakt med sjukvården och att en samlad läkarkår från neurocentrum vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå anser att hennes skada beror på kiropraktorns manipulation.

SVT Norrbotten har försökt att nå kiropraktorn för en kommentar men utan resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer