En man hittades under natten skadad i Haparanda. Polisen utreder nu om ett brott har begåtts. Foto: Arkiv

Skottskadad man hittad i centrala Haparanda – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades under natten mot torsdag skottskadad i centrala Haparanda. Han är förd till sjukvård och grova brott på polisen utreder omständigheterna.

–  Vi bedömer skadeläget som lindrigt, säger Per-Anders Heikkilä, chef på grova brott i Norrbotten.

Det var vid 03-tiden som polis beordrades till platsen där mannen, som är i 45-årsåldern, låg skadad utomhus.

– I nuläget är omständigheterna kring hur skadan uppstått oklara. Mannen ska höras och platsen där mannen uppgett han blivit skadad ska undersökas av polishund. Det finns ingen frihetsberövad eller misstänkt i ärendet i nuläget, sa polisens presstalesperson Elisabeth Glaas vid 9-tiden imorse.

Hittades skottskadad

När SVT når Per-Anders Heikkilä på förmiddagen berättar han att personen blivit beskjuten. Den initiala brottsrubriceringen är försök till mord men kan komma att ändras under utredningens gång.

– Han hittades skottskadad och vi bedömer skadorna som lindriga. Vi håller förhör med honom och gör en teknisk undersökning för att försöka hitta den eventuella brottsplatsen, säger Heikkilä.

”Isolerad händelse”

Vilken typ av skjutvapen som använts är i nuläget oklart.

– Vi bedömer ärendet som en isolerad händelse. Allmänheten behöver inte känna någon oro.

Per-Anders Heikkilä, grova brott Norrbotten, bedömer ärendet i Haparanda som en isolerad händelse. Foto: Arkiv, Anders Öhlund/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.