Skadorna efter branden undersöks

Uppdaterad
Publicerad

Onsdagskvällens brand har inte haft stor påverkan på Gestamp Hardtechs produktion på Storheden.

Redan vid 22-tiden på onsdagskvällen startades delar av Gestamp Hardtechs verksamhet igång igen efter den svårsläckta branden.

– Vid 07-tiden imorse gick nästan hela fabriken. Under dagen har allting fungerat som vanligt, sedan återstår rengöringsarbete och lagning, säger Hardtechs vd Johan Balck till SVT.

Han kan inte uttala sig om vad summan för branden blir. Det har blivit vissa skador på byggnaden, men främst är det ventilationsanläggningen och en stor dammsugare för stoff som skadats i branden.

Brandmän från tre stationer deltog i släckningsarbetet på onsdagskvällen. Tidigt på torsdagsmorgonen fick dessutom räddningstjänst rycka ut till Hardtech igen. Det hade börjat brinna i en dammsugare som ett saneringsföretag använde på brandplatsen. Räddningstjänst kunde återvända till stationen efter att ha kontrollerat att det inte börjat brinna igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.