Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kalle Strömbäck berätta om vägen tillbaka efter skräckskadan. Foto: Viktor Lundmark, SVT/Hockeyettan

Skallfraktur efter slagskottet – så mår Kalle i Piteå i dag

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått två veckor sedan Kalle Strömbäck träffades av ett stenhårt slagskott i bakhuvudet. Piteå hockeys 19-åring ådrog sig en sju centimeter lång skallfraktur men ger nu lugnande besked.

– Det går åt rätt håll, säger han till SVT.

Det var i Piteås bortamatch mot Sundvall som olyckan var framme. Hemmalagets Nils Nordh avfyrade en projektil i offensiv zon och Kalle Strömbäck hamnade mitt i skottlinjen.

19-åringen hann, på ett mirakulöst sätt, vrida undan ansiktet och pucken träffade i bakhuvudet.

Hjälmen räddade troligtvis livet men skadorna blev svåra ändå.

– Jag fick en kraftig hjärnskakning, skallfraktur och blödning i anslutning till frakturen. Tack och lov är blödningen utanför hjärnan, säger han.

Efter skräckskadan – så mår Kalle idag

Matchen avbröts tillfälligt och då låg Piteå under med 2-1. Men lagkamraterna kraftsamlade, utjämnade och vann till slut.

– Spelarna gick ihop i omklädningsrummet och bestämde sig: Nu går vi ut och vinner för Kalle, säger Mikael Aaro, tränare och sportchef i Piteå Hockey.

Nu, nästan två veckor efter skadan, går rehabiliteringen sakta framåt för Kalle Strömbäck. Men när han är åter på isen får framtiden avgöra.

– Jag är på bättringsvägen och tar det lugnt. Jag blir trött ganska lätt och får sova mycket men det går åt rätt håll.

I klippet: Se skräckskadan och hör Kalle om vägen tillbaka till rinken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.