Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det blir en trygghet på jobbet för alla när vi erbjuder personalen att vaccinera sig, säger Magnus Edin, vd vid Lindbäcks Bygg. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Byggföretaget i Piteå skapar en win-win-situation med vaccinering

Uppdaterad
Publicerad

Region Norrbotten har gett Lindbäcks bygg i Piteå grönt ljus för att vaccinera personal mot covid-19. I första hand ska äldre personer och de som är i riskzon få vaccin. Sedan kommer övriga anställda att få anmäla sig.

Det handlar om 150 doser vaccin som företaget kommer att fördela ut till personer som behöver det bäst. Företaget följer Folkhälsomyndighetens direktiv i vilken ordning man kommer att erbjuda vaccination på företaget.

– För vår del så har vi erbjudit dom som är 50 plus och sedan 40 plussare innan vi erbjuder samtliga medarbetare att få vaccinera sig, säger Magnus Edin, vd vid Lindbäcks Bygg.

En win-win-situation

Magnus Edin ser en vinst på att vaccinera sin personal på båda fabrikerna i Öjebyn och ute på haraholmen.

– Det blir en trygghet på jobbet för alla när vi erbjuder personalen att vaccinera sig, säger Magnus Edin.

Vaccineringen kommer att starta den 17 juni av utbildadpersonal från jobbhälsan, dos två kommer att ges under augusti månad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Livet efter vaccinet

Mer i ämnet