Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Adam Hodroj, elevrådsrepresentant på Högalidskolan i Kiruna, om varför han anser att politikerna fattat ett dåligt beslut om skolgården. Foto: Hans Sternlund/SVT

Besvikna elever när moduler ockuperar skolgården i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Kiruna kommun har inte hunnit bygga nya förskolor som ska ersätta de som rivs på grund av stadsflytten. Lösningen blir tillfälliga moduler på Högalidsskolans skolgård – och det gillas inte av eleverna på skolan.

Adam Hodroj i årskurs åtta på Högalidskolan har som elevrådets representant fått tillfälle att konfrontera politikerna.

– Varför ska de ta vår skolgård? Vi har föreslagit flera andra platser som borde vara bättre att bygga på, säger han.

Ingen boboll på rasterna

Protesterna har inte hjälpt. Förra måndagen tog en enig kommunstyrelse beslutet att gå vidare med planerna att bygga bakom Högalidskolan som är en årskurs 4-9-skola.

Den stora asfalterade ytan bakom skolan används bland annat för den finska nationalsporten boboll som under många år har spelats bland högstadieklasser i Kiruna.

Men snart rivs asfalten upp när vatten- och elledningar ska läggas för förskolemodulerna som måste stå klara till hösten.

I klippet berättar Adam Hodroj om varför han anser att det är ett dåligt beslut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.