Bild från när Petter Nårsa tävlande under SM-veckan 2022 i Piteå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Petter Nårsa svårt skadad i olycka på SM i Älvsbyn

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig olycka inträffade under SM i skotercross i Älvsbyn under lördagen.

Den tidigare världsmästaren Petter Nårsa fördes med ambulans till Sunderbyn, vilket Piteå-Tidningen var först att berätta.

Olyckan inträffade vid 11-tiden på förmiddagen, och han fördes därifrån med ambulans till Sunderbyns sjukhus där han nu vårdas på iva för allvarliga skador.

Viktor Johansson, ordförande för Älvsbyns motorsällskap, såg inte olyckan men berättar att föraren ska ha varit vid medvetande när han fördes till sjukhus.

– Det är en farlig sport där mycket kan hända. Sedan kan jag inte uttala mig mer om det.

”Vid gott mod”

Sent på lördagskvällen kom ett lugnande besked om Nårsas tillstånd.

”Det blev en rejäl smäll. Pratade med honom för en stund sedan och han är vid gott mod”, skriver Tobias Eklund, operativt ansvarig Swemos snöskotersektion, i ett sms till SVT Sport.

Ytterligare en skada

Tidigare under morgonen skadades även en kvinna i 30-årsåldern i en olycka under SM-tävlingarna. Enligt Region Norrbotten är hennes skador lindriga, och hon har redan kunnat lämna sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.