Efter snökaoset – flera trafikolyckor i länet

Uppdaterad
Publicerad

Årets första snö har vräkt ner över Övertorneå. Närmare fem centimeter snö har fallit under tisdagen och flera trafikolyckor har inträffat i det hala väglaget.

Vid lunchtid inträffade en singelolycka mellan Hirvijärvi och Övertorneå när bilen kanade ut i ett dike. Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen.

Vid 14-tiden körde en buss in i bakdelen på en personbil vid Hedenäset i Övertorneå, då busschauffören inte fick stopp på fordonet i snön och halkan. En person fick föras med ambulans till sjukvård.

Det finns i nuläget inga uppgifter om skadeläget för någon av de personer som varit inblandad i olyckorna.

Vid 15-tiden inträffade det en trafikolycka på E4 vid avfarten till Lantjärv i Kalix men ingen ambulans behövdes på platsen.

– Personbilen körde in i en refug och det blev en del skador på mitträcket så under uppstädningen var det begränsad framkomlighet, säger Kristin Jonsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.