En man blev misshandlad efter ett snöbråk mellan grannar. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Snöskottningsbråk spårade ur – 70-åring dömd för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk om snöskottning spårade ur mellan grannar i Pajala kommun. En av grannarna, en man i 70-årsåldern, har nu blivit dömd för att ha misshandlat en man.

Det var under våren 2017 som bråket om snöskottningen urartade till en misshandel.

Det började med att målsägande, mannen som blev misshandlad, ska ha sett hur en av grannarna fyllde igen hans infart med snö. Mannen gick sedan och röjde undan snön – men en stund senare fyllde samme granne infarten med snö igen.

Och det var inte första gången som grannen agerat på detta sätt. Mannen hade sedan tidigare polisanmält grannen för att ha skottat igen hans infart. Han dokumenterade därför grannens agerande efter uppmaning från en förundersökningsledare.

Attackerades vid infarten

Men när mannen var ute för att fotografera sin egen infart fick han en hård smäll i ryggen. I förhör har han berättat att det var en annan granne som attackerade honom med ett käppliknande föremål ett flertal gånger efter den första smällen i ryggen.

Grannen ska även ha hotat att döda mannen om han inte tog tillbaka polisanmälan mot den andre grannen.

Dömd för misshandel

Tingsrätten har nu dömt den 70-åriga mannen för misshandel. Han får som påföljd villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar.

Mannen ska även betala 20 226 kronor till grannen i skadestånd.

Mannen förnekar gärningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.