”Sköter vi oss så kanske det blir permanent och då underlättar det för oss alla som kör skoter”, säger Peter Reinfors, från skoterföreningen Nord i Gällivare. Foto: Thommy Johansson/SVT

Snöskoterföreningen om trafikförsöket i Gällivare: ”Det är helt suveränt”

Publicerad

Försöket med att kunna köra snöskotern ut från bostadsområdet till närmaste skoterled välkomnas av fritids- och skoterföreningen Nord i Gällivare.

Snöskoterföreningen menar att det underlättar när man kan köra på gatan direkt ut till leden och därmed behöver man inte alltid ha snöskotern på en släpvagn och transportera den till en lämplig parkering när man ska köra snöskoter.

– Det är ju helt suveränt, det finns snöskotrar på var och varannan gård i Gällivare och nu slipper man ta släpvagnen till närmaste parkering, säger Peter Reinfors, vice ordförande i Fritids- och skoterföreningen Nord.

”Sköter vi oss kan det bli permanent”

Det här försöket pågår till 16 maj, sedan ska det utvärderas. Skoterföreningen tycker det är viktigt att försöket faller väl ut.

– Nu gäller det att vi skoteråkare sköter det här efter reglerna som kommunen har satt upp. Sköter vi oss så kanske det blir permanent och då underlättar det för oss alla som kör skoter, säger Peter Reinfors.

Hör honom kommentera initiativet ytterligare i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.