Foto: SVT

Sökandet efter försvunnen fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inga spår efter den 67-åriga man som försvann från Karungi i måndags morse. Nu förbereder sig även Försvarsmakten för att hjälpa till i sökandet.

Mannen försvann från Karungi utanför Haparanda i måndags morse och anmäldes försvunnen av anhöriga under tisdagen. En större sökinsats efter mannen inleddes på onsdagen med hundar, helikopter, skoter och polispatruller i området. Även Missing People deltar i sökandet och har under dagen gått skallgång för att leta efter mannen.

Under onsdagskvällen meddelade polisen att sökandet kommer att trappas ned vid 23-tiden men om det fryser på kommer fjällräddare med snöskoter att fortsätta att söka under natten.

– Vi har även försökt sprida det till media i Finland i fall det skulle vara så att han tagit sig över gränsen, säger Börje Öhman, vid polisens regionledningscentral.

Enligt polisen har man kunnat snäva in mannens förflyttningar i området.

Om mannen inte anträffas kommer sökinsatsen att intensifieras under torsdagen, bland annat förbereder sig Försvarsmakten för att hjälpa till i sökandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.