Stor sökinsats efter försvunnen kvinna i Pajala

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 70-årsåldern, boende i Kirnujärvi i Pajala kommun, har varit försvunnen sedan klockan nio på lördagsmorgonen. Polisen, Missing people och flera andra deltar i den stora sökinsatsen.

Det sista spåret av kvinnan är från klockan 09 på lördag förmiddag när hon gjorde sig redo för att gå ut med sin hund.

Kvinnan är kort, har håret uppsatt i en lång fläta och bar svart eller blå jacka och jeans senaste gången hon sågs. Enligt polisen har kvinnan en sjukdomsbild som kan göra att hon är förvirrad och har svårt att lokalisera sig.

Polisen intensifierar sökinsatsen

En stor sökinsats med flera polispatruller, hundpatruller, en polishelikopter och civila resurser startade redan samma dag – men utan framgång.

Sedan dess har sökandet intensifierats. Hemvärnet, fjällräddare, civila helikoptrar, resurser från Försvarsmakten samt frivilligorganisationen Missing People har anslutit.

”Inget konkret att gå på”

Frivilligorganisationen har ungefär 40 personer som letar efter kvinnan i skog och efter ledstänger, såsom vägar och stigar.

– Det finns mycket kvar att göra och vi har inget konkret att gå på, säger Göran Landewall från Missing People vid 18-tiden på måndagen.

Sökandet fortsätter

På onsdagen meddelade polisen att kvinnan fortfarande är försvunnen, och att sökandet fortsätter med oförminskad styrka.

Enligt Göran Landewall betraktar polisen fortfarande sökandet som en räddningsinsats.

– Det innebär att vi fortfarande letar efter en kvinna som vi bedömer kan vara vid liv, säger han.

Polisen ber den som har tips att höra av sig på telefonnummer 114 14. Om du ser kvinnan eller hennes hund, eller har sett någon av dem nyligt, uppmanas du ringa 112.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.