Stannar dina kollegor hemma när de är förkylda? Foto: Lsabell Höjman/TT

Stannar dina kollegor hemma när de är förkylda?

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen gick Region Norrbotten ut med att coronafallen ökar i Norrbotten. Anledningen är att många struntar i rekommendationerna att stanna hemma vid förkylningssymptom?

Hur är det på din arbetsplats? Struntar kollegorna i att stanna hemma när de är förkylda, trots rekommendationerna på grund av corona?

Hur är det på din arbetsplats? Kommer kollegorna än om de är förkylda, trots rekommendationerna?

Pinnat inlägg

Hur är det på din arbetsplats? Eller i skolan? Kommer kollegor förkylda, trots att de ska hålla sig hemma?

Eller följer de rekommendationerna?

Dela dina erfarenheter i vår chatt!

Tack för alla kommentarer! Nu stänger vi chatten för den här gången. Ämnet berör och vi fortsätter bevaka utvecklingen.

Förskola • Fortsättning . Även detta sägs;
"Det är höst och alla snorar när det är kallt"
"Man har inte råd att vara hemma"
"Det är bara rekommendationer och inte bestämmelser. Alla tolkar olika"
"Små barn smittar inte"

Förskola • Jag arbetar på en förskola inom luleå kommun. På min arbetsplats upplever jag inte att rekommendationerna inte följs. Kollegor och barn kommer till förskolan precis som förut vid förkylningssymtom.
"Det är bara en vanlig förkylning"
"Alla snorar nu när det

Säjer i från • De som snorar ,hostar å nyser 🤧 bland folk visar att de har inte har alla hästar hemma, som man bruka säga om folk som inte kan tänka logiskt.
Min gamle far som bara skulle tillfälligt bo på äldre boendet i Vittangi blev smittad av vanlig förkylning 2011, de var Snörvlande personal som smittade honom . Han drabbades av dubbelsidig lunginflammation som inte behandlades i tid vilket gjorde att han dog . Jag kan inte förlåta personerna som smittade honom , trots att jag ifråga satte dem varför de kommer på jobbet . De vet ju om att gamla människor lätt blir dödligt sjuk.
Till alla hänsynslösa individer som tydligen saknar 🧠 att tänka och förstå faran med Ert snörvlande beteende vill jag bara säga . Vilka idioter ni är å STANNA HEMMA .

L • På min arbetsplats inom bygg snackas det mycket skit om dom som varit hemma. Var själv hemma i våras då jag hade symptom och garanterat snackades det även om mig. Sjukt att det ska vara så.

Regler? • Arbetar på kommun, där får inte hemarbete ske för att visa solidaritet med de som arbetar inom kommunens vård-och omsorgsanställda. Övriga rekommendationer från myndigheterna ska följas men inte just detta.

Lena • Känns som att alla är sjuka jämt. Blir en enorm påfrestning för oss som är kvar.

Uska i hemtjänst • En kollega arbetade med hosta, feber och heshet hos vårdtagarna. Det är inte enda personen, de flesta arbetar med förkylningssymtom på min arbetsplats

Lena • Vad är det för fel på folk? När man är på en affär får man hela tiden flytta sig pga att folk kommer och ställer sig alldeles inpå när de söker efter varor.

S • Det är många som har börjat minska på respekten för Corona. Är inte förvånad att smittspridningen ökar på nytt. Bävar inför vintern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.