Arkivbild. Foto: TT

Stökig natt för polisen

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en stökig natt för polisen i Norrbotten.

Vid 19-tiden på juldagen ringde en anmälare in om att en bil framförs av en onykter förare. En polispatrull rycker ut och stoppar aktuellt fordon.

Föraren, en man född på 60-talet, misstänks för rattfylleri och medtas för provtagning.

15-åring påverkad

Vid 22-tiden anträffat polisen i Gällivare en 15-årig man som misstänks vara påverkad av narkotika. Mannen medtas för provtagning och i samband med denna anträffar patrullen en bit misstänkt narkotika.

Polisen skriver en anmälan om narkotikabrott egetbruk och innehav.

Runt samma tid stoppar polisen i Kiruna en förare för kontroll. Föraren, som är en 36-årig man, saknade körkort och misstänks nu för olovlig körning.

Hittade narkotika

Vid midnatt blir en 17-årig man omhändertagen för fylleri i Arvidsjaur. I samband med detta anträffar polispatrullen narkotika.

Polisen har nu skrivit en anmälan gällande narkotikabrott.

Sexuellt ofredande och misshandel

Förutom dessa händelser ska en kvinna ha blivit sexuellt ofredad i Piteå och flera misshandelsfall på ett hotell i Kiruna har anmälts till polisen.

Totalt 18 personer har omhändertagits för fylleri i Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.