Foto: Arkivbild/TT

Stökig natt i länet – fylla och misstänkt misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Det var en relativt stökig lördagsnatt i Norrbotten men med många mindre brott. Minst fyra personer omhändertogs med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, medan en person fick böta för att han urinerade offentligt.

Strax efter midnatt blev en bilist i Luleå kontrollerad av en polispatrull. Polisen misstänkte att föraren var påverkad av narkotika och bestämde sig för att ta med personen till stationen för förhör och provtagning. Polisen upprättade sedan en anmälan om misstänkt drograttfylleri, narkotikabrott (eget bruk) och narkotikabrott (innehav) samt olovlig körning.

Fejkade legitimation på krogen

Klockan 00:23 omhändertogs en full person i centrala Kalix med stöd av LOB. Strax därefter stoppade polisen två bilister i Gällivare. En förare fick böter för att den körde med halvljus och dimljus samtidigt. En annan för att den hade tonad framruta.

I Kiruna blev en tonåring misstänkt för att ha försökt ta sig in på nattklubb med falsk identitetshandling. Patrullen skjutsade hem tonåringen till sina föräldrar och skrev sedan en anmälan om missbruk av urkund. I samma veva omhändertog polisen en ung man med stöd av LOB.

Man bankade på dörrar

Klockan 01:22 fick polisen in ett samtal om att en man i Arvidsjaur bankade på fönster och dörrar på en adress. En patrull åkte till platsen och mannen omhändertogs, även han med stöd av LOB. Man upprättade även en anmälan om skadegörelse då en ljuslykta gått sönder.

En ung kvinna anmälde runt klockan 01:50 att hon hade knuffats av en annan kvinna på en restaurang i Piteå. Polisen höll förhör och upprättade en anmälan om ofredande.

Kissade offentligt

Strax innan klockan halv tre uppgav en kvinna att hon blivit misshandlad av en man. En patrull åkte  till platsen och höll förhör med mannen och kvinnan. Därefter upprättades en anmälan, och motanmälan, gällande misshandel.

Klockan 03:27 tog polisen in ytterligare en person med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Tre minuter senare upptäckte man att en man urinerade offentligt i Kiruna. Hans kissnödighet ledde till böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.