Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur är det att vara ung i Norrbotten? Hör flera konstelever svara på det i klippet. Foto: Kateryna Yemets/SVT

Stolt eller ensam – så är det att vara ung i Norrbotten i dag

Publicerad

Vad rör sig i unga norrbottningars huvuden? Det får man svar på i en konstutställning som nu ska turnera runt om i länet.

Hur det är att vara ung i Norrbotten i dag? Det fick unga konstelever i Norrbotten i uppgift att gestalta. Nu kan man se resultatet i en utställning.

– Eleverna fick uppgiften i höstas och har jobbat med den fram tills vernissagen, säger Karin Westergren, ordförande i Sveriges konstföreningar Norrbotten.

Elever: Så är det vara ung här

Det är 81 konstelever från fem skolor i Norrbotten som deltar i utställningen som just nu visas på konsthallen på Sunderby folkhögskola.

Av dessa har sedan 30 verk valts ut för en vandringsutställning i länet.

– Det finns alltid ett golv för dem som dansar och en scen för dem som spelar teater. Men var ska landets bildelever visa upp sig utanför sin egen skola? Därför ville vi skapa en plats för dem, säger säger Karin Westergren.

Hur är det att vara ung i Norrbotten? Hör konstelevernas svar i klippet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se fler verk från vernissagen på Sunderby folkhögskola i klippet. Foto: Kateryna Yemets/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.