Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här griper polisen kvinnan vid den vita skåpbilen, hon blockerade in polispatrullen på en gård så de inte kunde ta sig vidare i biljakten. Foto: Polisen

Stoppade pågående polisjakt i Luleå – får sänkt straff

Uppdaterad
Publicerad

Paret i 50-årsåldern som blockerade en pågående polisjakt dömdes båda i tingsrätten till fängelse – men nu har hovrätten valt att sänka straffet för kvinnan.

Det var i mars som paret, en man och en kvinna, blockerade polisen när de försökte få stopp på en förare av en personbil.

Mannen körde bland annat ut med en hjullastare framför polisbilen och kvinnan blockerade in patrullen på en gård när de väl tagit sig vidare.

I tingsrätten dömdes båda till fängelse för blåljussabotage, mannen till två år och kvinnan till två månader. Hovrätten har dock valt att ändra kvinnans påföljd till villkorlig dom med samhällstjänst 50 timmar.

Polisen misstänkte att föraren de jagade var parets son, men det har de inte kunna styrka eftersom de aldrig fick fatt på personbilen.

Paret har förnekat gärningarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den dömde mannen ska ha kört hjullastaren mot polisbilen, som i sin tur fick väja i diket. Se färden i klippet. Foto: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.