Karl-Erik Pekkari i Tärendö tycker att det är bedrövligt hur illa vägen mellan hemorten och Masugnsbyn är skött. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

Trafikfarlig väg i Pajala får bybor att rasa: ”Det är skandal rent ut sagt”

Uppdaterad
Publicerad

Det är stora potthål på vägen mellan mellan Tärendö och Masugnsbyn. Byborna är upprörda och oroar sig för att köra sönder bilarna och råka ut för trafikolyckor.

– Vägen känns inte säker, säger Ulrica Hammarström (S), kommunalråd i Pajala och själv bosatt i Tärendö.

Det är vägen mellan Tärendö och Masugnsbyn, en sträcka på 38 kilometer, som är hårt kritiserad. Asfalten på den gamla vägen är sprucken och underminerad så att det uppstått stora gropar, så kallade potthål.

– Det är skandal rent ut sagt! Under all kritik, säger Tärendöbon Karl-Erik Pekkari som kör på vägen flera gånger i veckan.

Långtradartrafik

Stora delar av vägen är numera grusväg och under våren och sommaren har vägen haft nedsatt bruttovikt från 60 ton till 12 ton.

Vägen har även tung långtradartrafik bland annat till sågen i Tärendö och vägen används även för godstrafik till Nordnorge.

– Vägen är inte tillräckligt bra och det ökar risken för trafikolyckor, säger Ulrica Hammarström.

I klippet hör du fler röster och ser hur vägen ser ut och hur det är att köra på den

Vägen mellan Tärendö och Masugnsbyn har stora potthål. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.