Stor polisinsats efter misstänkt våldtäkt i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen har polisen genomfört en stor insats på bostadsområdet Tuna i Luleå efter att en kvinna anmält att hon blivit våldtagen av två män. De har spärrat av två stora områden där även väktare och hundar är på plats.

Under torsdagsmorgon inkom ett larm om en våldtäkt på bostadsområdet. Målsägande är en kvinna född på 1980-talet.

Kvinnan ska ha varit ute på promenad när två män knuffat henne till marken och sedan våldtagit henne. Våldtäkten ska ha skett utomhus mellan klockan 02:00 och 03:00 på natten not torsdag.

– Kvinnan som är i 30-årsåldern var ute och promenerade när hon helt plötsligt blev knuffad till marken. Männen är obekanta för henne och polisen söker nu efter de två männen, säger Maria Linné, RLC-kommunikatör.

Avspärrat område

Polisen har spärrade av både vid ett parkeringshus och ett bostadsområde, och polisens tekniker ska befinna sig på plats för att göra en brottsplatsundersökning. Dock ska inte avspärrningarna påverka de boende i området.

Målsäganden har inte behövt uppsöka sjukvård för vård av fysiska skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.