Julia Karlernäs Foto: Erik Simander/TT

Storslam för Piteå på fotbollsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Det blev nya framgångar för Piteå IF DFF på årets fotbollsgala. Stellan Carlsson utsågs till årets tränare i damallsvenskan å Julia Karlernäs till årets mest värdefulla spelare.

Han fick priset för att han enligt juryn är en ”ödmjuk och driven tränare” och för att han ”fortsatt att utveckla unga spelare med små medel” och fått ut maximalt av sig själv och laget.

”Ett pris för laget”

Stellan Carlsson var mycket glad på måndag kväll för sin egen skull, men främst för hela ledarteamets skull och för lagets prestation.

– Det är klart att det är roligt att utses som årets tränare i damallsvenskan, men det här är ingenting som jag gjort ensam. Vi sysslar med en lagidrott och det är laget och alla runt det som gjort det tillsammans, säger han.

Och priser i all ära, men ingenting går upp mot den känsla han hade på LF-arena efter slutsignalen mot Växjö och jublet över SM-guldet.

– Den känslan när vi inför den trogna publiken lyckades ta hem SM-guldet är det som mest etsat sig fast hos mig som tränare, det kan jag säga.

”Driv och hunger”

Dessutom blev mittfältsmotorn Julia Karlernäs utsedd till mest värdefulla spelaren i damallsvenskan. för att hon ”med driv, hunger och målmedvetenhet personifierar framgångslaget Piteå.”

– Det är jättekul. Jag är mycket glad för Julias skull, säger Stellan Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.