Foto: SVT

Stympad återstart för Karventåget

Publicerad

Till sommaren kommer den klassiska dagturen Karven mellan Kiruna och Narvik tillbaka i SJ:s tidtabeller. Men på grund av banarbete på den norska sidan kommer den bara att gå en dag i veckan under stora delar av sommaren.

Karvens återkomst var en del i SJ:s stora Norrlandssatsning som lanserades i höstas. Men nu visar det sig att det blir en stympad återkomst för avgången som ska göra det möjligt att resa från Kiruna till Narvik och hem igen under samma dag.

Tåget ska gå mellan den 2 juli-23 september. Men under en stor del av sommaren, den 23 juli-9 september, går den bara ena vägen. Då går tåget från Narvik till Kiruna på kvällen, men går sedan tom tillbaka till Narvik på natten.

Morgontåget ställs in under den perioden, alla veckans dagar utom på lördagar.

Annie Edwards vid SJ:s pressavdelning förklarar i ett mail till SVT Norrbotten:

”Angående Karventåget har vi med berått mod beställt utifrån att det finns ett banarbete på den norska sidan 6 dagar per vecka, från 03.00-09.00, Vi har alltså vetat om, och tagit höjd för, banarbetet”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer