Under det närmaste året kommer ett nytt lokalkontor att öppnas i Boden. Foto: SVT

Sveaskog öppnar kontor i Boden

Uppdaterad
Publicerad

Statliga Sveaskog äger 14 procent av den produktiva skogsmarken i Sverige. Den 12 september besökte den nya VD:n Norrbotten för att diskutera förutsättningar och utmaningar för industrin framöver.

Utmaningarna i norr är få kunder, stora arealer och långa avstånd. 

– Största utmaningen är hur vi ska vi säkerställa att skogen och den fantastiska råvaran räcker till för allt det vi vill använda den till, säger Hannele Arvonen vd Sveaskog.

utmaning att leverera i tid

I Norrbotten är Älvsbyhus, Smurfit Kappa, SCA och Stenvalls viktiga kunder för Sveaskog.

– Älvsbyhus får 100 procent av sina  råvaror av oss, säger Hannele Arvonen, vd Sveaskog. Smurfit Kappa, SCA och Stenvalls är också jätteviktiga kunder för oss.

– När vi har kunder som sedan ska tillverka sina produkter så är det viktigt  att de får sina produkter exakt när de vill och den specifikationen de vill ha. Så när vi är en stor leverantör då har vi också ett större ansvar. Att göra det rätt och göra det i rätt tid.

Har ni haft problem med det förut?

– Nej det säger jag inte. Jag tycker vi är duktiga på det där, men det ställer stora krav på på vår verksamhet, säger Hannele Arvonen.

nytt kontor i Boden

Under det närmaste året kommer ett nytt lokalkontor att öppnas i Boden.

– Vi tycker att det är viktigt är att vi är närvarande lokalt. Vi har nästan 50 kontor i landet och i Norrbotten har vi tio kontor. Och nu blir det ett till.

Hur kommer det att märkas?

– Vi kommer att synas där med våra bilar och våra anställda. Så vi är på plats. Vi flyttar inte till städer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer