Svenska alpina damlandslaget har rest hem från Finland – kommer träna i Boden

Uppdaterad
Publicerad

I sinom tid kommer damerna träna tre till fem dagar i Storklintens utanför Boden inför decemberturnén, men först kommer många åkare och ledare passa på att resa hem en sväng. Det är efterlängtat för många i laget som under senaste veckorna levt isolerat från omvärlden eftersom coronarestriktionerna är strängare i Finland än i Sverige.

– Det har varit tufft med snöförhållandet senaste veckorn,a men nu har man ju sprutat upp mer kanonsnö så nu är det bättre förutsättning i backen igen, säger Tommy Eliasson Winter som är alpinchef till SVT.

Alla ska testas

– I samråd med medicinska teamet har vi kommit fram till att närmaste planen är att samtliga i gruppen ska PCR-testa sig för att få ett kvitto på att de inte har någon infektion, det är steg ett. Först därefter går vi vidare, säger Tommy Eliasson Winter.

Ursprungsplanen reviderad för säsongen

– I det stora hela följer vi den plan som är lagd. Vi kommer att skjuta på ankomstdatum till vårt nästa läger i början av december. Åkarna från träningsgrupp två går tillbaka till sitt ordinarie lag och förbereder sig för kommande Europacuptävlingar, säger damchefen Christian Thoma.

Närmast står parallelltävling i Lech

För slalomdamerna är nästa världscup 28–29 december i Semmering, och det finns gott om tid för Anna Swenn Larsson, Emelie Wikström och resten av slalomgänget att förbereda sig för det. Närmast står parallelltävling i Lech på programmet, sedan väntar en farthelg innan det är storslalom i Courchevel 12–13 december.

I videon ser du hur slalombacken där damerna kommer träna inom kort såg ut förra veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.