Tom tågstation i Björkliden Foto: Teuvo Palomäki

Tåg inställda i snöovädret

Uppdaterad
Publicerad

I nuläget har SJ ställt in alla tåg mellan Narvik och Kiruna på grund av snöovädret. Det är även problem med tågen mellan Boden och Kiruna.

Med anledning av vädret med mycket snö och hård vind har flera tåg redan ställts in och förseningar väntar.

– Än så länge har inte vi fått någon information om att det ska vara inställda tåg mellan Boden och Kiruna men med tanke på varningarna som har gått ut låter det troligt att det kanske blir så, säger Ulrika Nilsson Lokrantz på Trafikverket.

Enligt Carl-Johan Linde, presskommunikatör på SJ, är det ett tåg mellan Murjek och Boden som stått stilla en längre tid men som nu ska vara igång igen. Det väntas bli omkring två timmar sent.

Inställda tåg

Men mellan Narvik och Kiruna har tåg redan ställts in, alla avgångar under torsdagen är helt inställda. Men de som skulle ha rest med tågen har fått möjlighet att boka om eller boka av utan kostnad.

I vanliga fall ordnas ersättningsbussar vid inställda tågavgångar, men på grund av rådande väderförhållanden är det inte möjligt. E10 från Björkliden till Riksgränsen är avstängd tills imorgon och väg 95 från Merkenes till norska gränsen är avstängd i båda riktningarna till preliminärt klockan sju ikväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.