Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Luleå kommuns svar om fotbollsplanerna som inte blir skottade trots snöandet. Foto: Simon Vikström

Tidigare misstag gör att Luleå kommun inte skottar

Uppdaterad
Publicerad

Tunavallen blir inte skottad och Luleå kommun stoppar ideella krafter från att göra det. Enligt Patrick Zetterkvist, avdelningschefen på kultur- och fritidsförvaltningen, medför skottningen risker.

Fotbollssäsongen står runt hörnet. Men på Tunavallen ligger det fortfarande flera decimeter med snö.

I ett möte i höstas berättade kommunen om planen för hur skottningen skulle se ut.

– Vi hade ett möte med Luleå fotbollsallians, där vi förklarade vilka planer vi skulle skotta. Vi har på grund av SM-veckan och väderförhållanden inte kunnat skotta fotbollsplanen på Örnäset, säger Zetterkvist, avdelningschefen på kultur- och fritidsförvaltningen.

Risk för slitage och skador

Vilka fotbollsplaner som blir skottade har att göra med skicket på planerna och om de är gjorda för att ha tunga fordon på.

Att kalla in externa entreprenörer är en risk kommunen inte är villig att ta då man menar att dagens planer har en större skaderisk.

– Det finns bara en ingång på Tunavallen och det blir många vändor när du ska skotta av en hel plan. Underredet av planen gick sönder en gång när vi skottade. Den är helt enkelt inte en lämplig fotbollsplan för skottning, säger han.

Hör vad Luleå kommuns svar på kritiken om de snöfyllda fotbollsplanerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.