Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Reporter Ulrika Wänkkö vill ha tips på hur man budgetsemestrar i Norrbotten. Foto: Kateryna Yemets/SVT

Tipsa oss om hur man budgetsemestrar i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Hur går man tillväga för att ordna en riktigt fin semester i Norrbotten om man har lite pengar? Vi vill ha dina bästa tips!

Semesterkassan kanske inte är så stor som önskat efter en vinter med höga matpriser och räntor. En svag kronkurs gör även att utlandsresan kan bli en dyr affär.

Vi vill därför ha dina bästa tips på hur man kan semestra i Norrbotten på en liten budget.

Har du tips på ett smultronställe eller billiga aktiviteter? Skriv det i chatten nedan eller mejla till norrbotten@svt.se.

Vi kommer välja ut några av tipsen – så lämna gärna dina kontaktuppgifter!

Hur budgetsemestrar man i Norrbotten?

Björn • Bo billigt i trätält på camp gielas i arvidsjaur och besök alla begivenheter.

Fjällen • Tåg till Abisko sedan är det bara och gå sedan tåg hem igen.

Anonym • Mobilspelet Turf, en form av digital orientering, är gratis att ladda ner och motiverar en att komma ut och dessutom upptäcka nya platser både i hemorten och andra orter.

Agnetha • Hej! Förslag om man har barn. På Hägnan finns mycket att göra och man kan ta med egen matsäck. Besök Visitor Center också i Gammelstad. På övervåningen finns trevliga aktiviteter för barn. Norrbottens museet med ”lekrum” Alla fina badplatser inom Luleå. 
I Boden finns Aldersjön, gratis. En lekplats att rekommendera är Smörblomman i Boden. Cykelturer är gratis.

Pe ess • Ta en cykeltur ut till närmaste bad eller motsvarande och ta med en bok och fikakorg,lämna mobilen hemma och njut av tystnaden.

• Sune Tycker du om att vandra då är finfina Armasjärvi cykel- och vandringsled ett fantastiskt mysigt alternativ, cirka 60 km norr om Haparanda.

Med start strax norr om Luppioberget och sedan fram och tillbaka till Armasjärvi blir en tur på cirka 12 km. Därefter kan man stanna uppe på Luppioberget, njuta av skön bastu med spa och ännu mer fantastisk utsikt!

Tomas • Norrtåg säljer tågluffkort för 2 veckor för 499kr under sommaren, gäller mellan Duved och Kiruna via Sundsvall. Mycket billigare kan man inte ta sig.

Sen är turbåtarna i Luleå skärgård underbara, prisvärd resa och mat ombord på flera öar finns gratis bastu samt stugor att hyra om man inte vill tälta.

LB • Ladda ner appen hittaut.nu och cykla runt Luleå och leta orienteringspunkter medan du lär känna stan med omnejd! Gratis!

Sanna • Besök något av Norrbottens fantastiska naturreservat. Vandra runt och njut av naturen, bada i en sjö, tälta, blicka över vackra vyer!
https://www.lansstyrelsen.se/norrbotten/besoksmal.html

Greger • Var hemma, koppla av och titta på teve så du är utvilad till jobbet börjar. Billigare än så kan det inte bli och dessutom går jobbet före allt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.