Foto: SVT

Allvarligt skadad efter trafikolycka i Pajala

Uppdaterad
Publicerad

En singelolycka inträffade under onsdagskvällen i Pajala. Föraren av bilen fördes med ambulanshelikopter till Gällivare sjukhus. Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri samt vårdslöhet i trafiken.

Larmet om olyckan kom strax efter 21.30 på onsdagen. Enligt SOS Alarm handlade det om singelolycka i korsningen Genvägen/Kirunavägen vid den norra infarten till Pajala. Bilen hade av någon anledning hamnat i diket.

Räddningstjänst och ambulans samt ambulanshelikopter larmades till platsen. Föraren av bilen som var medvetslös transporterades till Gällivare sjukhus med ambulanshelikopter.

Polispatrullen på plats upprättade en anmälan om grovt rattfylleri samt vårdslöshet i trafiken. En annan polispatrull fick uppdraget att åka till sjukhuset för att ta blodprov på mannen.

Vägen där olyckan skedde stängdes av i båda riktningarna under räddningsarbetet.

Man, som är i 30-årsåldern, vårdas på intensivvårdsavdelningen för allvarliga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.