Trafikolycka på E4 mellan Luleå och Piteå

Uppdaterad
Publicerad

En singelolycka med husbil har inträffat på E4 vid Rosviksbodarna i Piteå kommun och två personer är omhändertagna av ambulanspersonal.

– Personerna har lättare skador och de kommer att föras till sjukhus, säger Torbjörn Johansson, räddningschef. 

Larmet om att en husbil voltat av vägen och ner i ett dike kom vid kvart i ett på onsdag eftermiddag och räddningstjänst, två ambulanser och polis har varit på olycksplatsen.

– Det är stopp i södergående körfält ett tag framåt, säger Torbjörn Johansson till SVT vid halv två tiden.

Under räddnings och saneringsarbetet var vägen helt avstängd i södergående riktning men trafiken kan åter passera, även om det kan råda en viss begränsad framkomlighet ett tag till. Enligt Trafikverkets preliminära bedömningar gäller det fram till klockan femton.

En stund efter olyckan med husbilen, räddningstjänsten var fortfarande kvar på platsen, inträffade det även en trafikolycka i norrgående körfält på E4 vid Rosviksbodarna. Enligt insatsledaren var det en mindre olycka utan personskador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer