• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Huddinge kommun, Stockholms län. Det brinner i en byggnad på Herkulesgatan. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Trångbott på Raketskolan

Publicerad

Skyddsombudet på nybyggda Raketskolan i Kiruna anmäler nu besvär med trånga arbetsrum för lärarna och besvärande luftmiljön i delar av lokalerna till Arbetsmiljöverket.

Nya raketskolan invigdes i början av året och har kostat ungefär 250 miljoner kronor att bygga. Skolan har cirka 700 elever och hundra lärare. Fler lärare än vad det hade planerats för, vilket nu gjort att det helt enkelt bliivit för trångt, rapporerar P4 Norrbotten.

Skolans rektor Conny Persson säger till P4 Norrbotten att han inte kan peka ut vem som gjort missberäkningen, men att problemet måste åtgärdas.

Tidigare i år upptäcktes fuktskador i den gamla delen av skolan och där fick ytterväggen bytas ut. Och enligt skyddsombudet på skolan finns det elever och lärare som fortfarande besväras av luftmiljön.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.