– Det har varit en oväntat lugn natt med tanke på restriktionsbortfallet, säger David Levy, RLC-befäl på polisen. Foto: SVT

Trots slopade restriktioner – lugn natt för polisen i norra Sverige

Uppdaterad
Publicerad

När restriktionerna i Norge slopades blev det både stökigt och trångt på gatorna. Men polisen i region Nord har haft en oväntat lugn natt.

– Vi trodde det skulle bli högre inflöde, säger David Levy, RLC-befäl på polisen.

Igår onsdag försvann de flesta restriktioner i Sverige. Till exempel togs reglerna om deltagartak och maxantal per sällskap på restauranger bort.

Under pandemin har polisen rapporterat om att det har blivit mindre stökigt och våldsamt på gatorna. Men inför att Sverige öppnade upp höjde polisen sin beredskap.

– Vi hade fler patruller ute eftersom vi trodde att det skulle bli festligheter när restriktionerna hävdes, säger David Levy, RLC-befäl på polisen region Nord.

Men i norra Sverige var det tydligen inte lika många festsugna som i Norge. Enligt polisen har det varit en trivsam och vanlig arbetsnatt.

– Det har varit en oväntat lugn natt med tanke på restriktionsbortfallet. Det har inte varit något betydande högre inflöde av samtal till oss.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet