Turistbuss i diket nära Björkliden – över 50 personer ombord

Uppdaterad
Publicerad

En turistbuss med 53 passagerare ombord körde av vägen och hamnade i diket under julaftonsmorgonen. Olyckan inträffade i höjd med Björkliden norr om Kiruna.

Bussen var på väg till Narvik med 53 turister och en chaufför när den åkte av vägen strax efter infarten från E10, och tippade över på sidan.

Larmet om olyckan kom 09.20 och räddningstjänst från både Sverige och Norge kallades ut till olycksplatsen. Händelsen hade till en början stor påverkan på övrig trafik.

Fyra av de som åkte i bussen har fått föras till sjukvård, men enligt uppgifter till SVT ska ingen av dem ha varit allvarligt skadad.

Även polisen har varit på olycksplatsen för att utreda omständigheterna kring händelsen. Föraren är nu misstänkt för misstänks för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.