Två män dog i en flygplansolycka i Nordnorge under tisdagskvällen. Planet hittades vid fjället Glomfjord. Foto: SVT Grafik

Två döda i flygkrasch i Nordnorge

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har omkommit i en krasch med ett ultralätt flygplan i Meløy kommun i Nordnorge.

– De omkomna är två män bosatta i Nordland i 30- och 50-årsåldern, säger Fred Leirvik vid polisen.

Planet rapporterades saknat klockan 22.12 på tisdagskvällen. Det hade varit ute sedan morgonen för att övervaka renar i området. Polisen vill inte uttala sig om orsak till olyckan, men räddningstjänsten misstänker att de kan ha flugit på låg höjd då de letade efter renar.

– Det är ett litet flygplan som flög lågt i samband med rensökning, säger räddningsledaren Frode Iversen till NRK.

Flygplanet hittades i ett fjäll, öster om Glomfjord, i Meløy kommun i Nordnorge. Under onsdagen kommer platsen att undersökas av polis och den norska haverikommissionen är också på väg till platsen, enligt NRK.

– När det blir ljust kommer kriminaltekniker till platsen och de kommer nog jobba hela dagen och möjligen dagen efter, säger operationsledaren Fredd Leirvik i Nordland polisdistrikt till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.