Fjällräddningen hjälpte under lördagen totalt fem skoterförare som hamnat i svåra situationer på grund av vädret. Denna bild är en arkivbild. Foto: SVT

Två fjällräddningar i hårt väder

Uppdaterad
Publicerad

Tre skoterförare i Arjeplog och två skoterförare i Jokkmokk gav sig under lördagseftermiddagen ut på tur trots det blåsiga vädret.

Vid 16-tiden på lördagseftermiddagen larmade en kvinna att hon och hennes sällskap satt fast med sin skoter i vattnet i Karats fem mil väster om Jokkmokk.

– Några timmar senare var fjällräddningar framme och kunde hjälpa dem. De var då både blöta och frusna, säger  Ann-Christin Johnsen, kommunikatör vid polisen.

Såg ingenting

Ungefär samtidigt ryckte fjällräddningen ut till tre skoterförare som befann sig i Tjärnberg nordväst om Arjeplogtog de sig inte från åområdet på egen hand, men med hjälp av fjällräddarna kunde de ta sig hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.