Foto: SVT

Två allvarligt skadade efter trafikolycka i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer fördes till sjukhus efter en trafikolycka i Luleå. Två av dem har skadats allvarligt och polisen utreder nu händelsen som vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Två personbilar frontalkrockade i korsningen på E4 och väg 383 i södergående riktning vid Börjeslandet. Fyra personer var inblandade i olyckan.

Tre personer fördes med ambulans till sjukhus. Under en period var det begränsad framkomlighet på platsen på grund av bärgning, men vid 14.30-tiden var trafiken igång som vanligt igen.

En kvinna i övre sextioårsåldern som är hemmahörande i Luleå kommun skadades allvarligt, och har nu flyttats till intensivvårdsavdelningen. En man i femtioårsåldern, även han hemmahörande i Luleå skadades också allvarligt och har även han flyttats till IVA. Han kommer från Luleå kommun.

En man i femtioårsåldern, hemmahörande i Luleå, har fått lindriga skador och befinner sig i skrivande stund fortfarande på akutmottagningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.