Arkivbild. Foto: TT

Tre villainbrott – på samma gata

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsmorgonen inträffade tre villainbrott på samma gata i Gällivare. I ett av husen vaknade villaägaren och skrämde iväg tjuven.

– Vi håller på att utreda ärendet för fullt. Det handlar om två fullbordade villainbrott och båda har varit hemma under brotten, säger jourhavande förundersökningsledaren Pontus Henriksson.

I ena villan sov ägaren medan tjuven gick lös. Men i det andra fallet blev tjuven störd.

– Villaägaren vaknade och skrämde iväg tjuven. Ingenting är i nuläget tillgripet som de har kunnat se.

Gömde smycken

Enligt förundersökningsledaren Pontus Henriksson har tjuven varit ute efter smycken och guld.

– Vi kan se att det har gåtts igenom ställen där det förväntas finnas sådana saker. Men i ett av fallen så hade man gömt undan smycken, så det var därför man inte hittade dem. Man gick bet helt enkelt.

Vid klockan 12.00 på lördagen fick polisen vetskap om att det inträffat ytterligare ett inbrott på samma gata. I nuläget har det alltså varit tre villainbrott under lördagsmorgonen.

Ingen misstänkt

Polisen håller just nu på att genomföra dörrknackningar för att samla in eventuella iakttagelser från grannar. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.