Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berätta Snezana Licina om känslorna kring de nya reglerna – och hoppet om att regeringen ska ändra sig. Foto: Aino Aspelin/SVT

Undersköterskan Snezana i Harads har för låg lön – hotas av utvisning

Uppdaterad
Publicerad

De nya reglerna för arbetskraftsinvandring innebär att undersköterskan Snezana Licina i Harads hotas av utvisning. Hon hoppas in i det sista att regeringen ska backa.

– Jag blir bara ledsen. Jag försöker hålla mig på benen, säger hon.

De nya reglerna för arbetskraftsinvandring i Sverige börja gälla den 1 november. En lön på minst 80 procent av medianlönen krävs för att beviljas arbetstillstånd i Sverige om man kommer från ett land utanför EU.

Äldreboenden drabbas

Det blir ett hårt slag mot äldreboendena Edestrand och Älvstrand i Harads, där totalt elva anställda hotas av utvisning.

En av dem är Snezana Licina. Hon kommer från Serbien, som än så länge är ett kandidatland till EU, och drabbas därför av de nya reglerna.

Hör hennes känslor om situationen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.