Kommunalrådet Gunnar Selberg (C): ”Vi räknar med att det kostar ungefär tio kronor per badande gäst som vi subventionerar genom det här” Foto: SVT

Undervisningsbassäng i Kiruna räddas för 1,8 miljoner

Publicerad

Den äldre av de två bassängerna i simhallen i Kiruna ska renoveras för 1,8 miljoner kronor för att klara byggnadens återstående livslängd på tre år.

Det var i slutet av mars som personalen kunde konstatera förändringar i den gamla bassängen som framför allt används för lek och skolans simundervisning. Bassängen stängdes och stängslades in, kanske för gott trodde man då.

Nu har undersökningar visat att bassängen kan renoveras för att kunna användas de få år som är kvar innan ett nytt badhus ska stå klart i Kirunas nya centrum.

Politiker eniga bakom beslutet

På kommunfullmäktige i måndags beslutade politikerna att avsätta 1,8 miljoner för reparationen. Det rådde en stor enighet om att det är en bra satsning.

– Vi räknar med att det kostar ungefär tio kronor per badande gäst som vi subventionerar genom det här. Simhallen är så pass välanvänd, säger kommunalrådet Gunnar Selberg (C).

Klart till hösten

Nu vill han se att arbetet kommer igång så fort som möjligt och att det blir gjort snabbt.

– Det får inte gå ett halvår, för då är ju en fjärdedel av den återstående tiden förbrukad. Det här måste vara klart till augusti-september.

Motionsbassängen, barnbassängen och plaskbassängen håller fortfarande öppna i simhallen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer