Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du skolchefen Maarit Enbuske om hur skolan tar hand om eleverna sedan en flicka hittats död på Örnässkolan i Luleå. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Ung flicka hittades död på skola i Luleå – så tar skolan hand om eleverna

Uppdaterad
Publicerad

Igår hittades en ung flicka död på Örnässkolan i Luleå. På skolan står flaggan på halv stång och utanför sporthallen ligger det blommor och ljus.

– Idag fokuserar vi på att stötta våra elever, säger skolchefen Maarit Enbuske.

Det var andra elever som igår larmade om dödsfallet och dödsorsaken är inget som skola eller polis vill kommentera i nuläget. Förundersökningsledaren Erik Lampinen uppger att det kan dröja en dryg vecka innan ett preliminärt resultat.

– Det är inte naturligt att en så ung människa avlider och just nu utreds det polisiärt. Det kommer att ske en obduktion och då kan vi bekräfta dödsorsaken, säger han.

Yasmine dog på skoltoaletten

– Det är en väldigt sorglig och tragisk händelse. Igår startades krisledningen upp och idag på morgonen har eleverna samlats med sina lärare i sina klassrum. Vi måste vara öppna för att eleverna kan ha väldigt olika behov, säger Maarit Enbuske.

Hör skolchefen Maarit Enbuske om hur skolan tar hand om eleverna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Yasmine dog på skoltoaletten

Mer i ämnet