Malmbanan mellan Riksgränsen och Boden. Foto: TT

Ung man i dödsolycka i arbete på Malmbanan

En man i 20-årsåldern, från Norrbotten, dog efter att ha blivit påkörd av ett tåg på Malmbanan strax söder om Abisko. Passagerarna på olyckståget fick lämna platsen med buss efter fyra timmar.

En dödsolycka inträffade under onsdagen när en man i 20-årsåldern blev påkörd av ett tåg på Malmbanan strax söder om Abisko, skriver NSD.

Mannen var anställd av en entreprenör till Trafikverket. Han befann sig på tågspåret vid Kaisepakte för att sätta upp stolpar när han av okänd anledning blev påkörd av SJ:s tåg i norrgående riktning.

LÄS ÄVEN: Avlidne mannen misstänks ha haft på sig hörlurar

Polisen rubricerar händelsen som en arbetsplatsolycka och har inlett en utredning om brott mot arbetsmiljölagen.

Olyckan inträffade vid 16-tiden. Enligt polisen hade mannen strax innan kollisionen inte visat några tecken på att ha hört tåget, trots att lokföraren tutat, skriver tidningen.

Mannens anhöriga har underrättats av polisen.

Tågtrafiken på Malmbanan blev stillastående i närmare fyra timmar i båda riktningarna. Passagerarna på SJ-tåget fick fortsätta resan norrut med buss.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer