Mannen lever – Åklagarmyndigheten erkänner felaktigt dödsbud

Publicerad

Nu går Åklagarmyndigheten ut med nya uppgifter kring incidenten i polisarresten i Luleå. Nu uppger man att den man som tidigare uppgavs ha hittats död i polisarresten i onsdags i själva verket lever.

Åklagarmyndigheten går nu ut med att den person som uppgavs ha hittats livlös i arresten i Luleå lever. I ett pressmeddelande skriver man nu att de tidigare uppgifterna var felaktiga. Han ska dock vara allvarligt skadad och vårdas på Sunderby sjukhus.

Till TT säger polisen i Luleå att man inte kan svara på var de felaktiga uppgifterna kom ifrån.

– Polismyndigheten har aldrig kommunicerat ut att personen i fråga har avlidit. Det har uppstått någon form av missförstånd men exakt hur det har gått till vet jag inte, säger Patrik Hellberg, poliskommissarie i Luleå.

Knapphändiga uppgifter

Särskilda åklagarkammaren har inlett en förundersökning om tjänstefel vid händelsen. Man säger också att utredningen är i ett mycket tidigt skede och att man därför inte lämnar ytterligare uppgifter.

Till TT säger Karl Gigland vid Åklagarmyndighetens presstjänst att han inte kan svara på hur det blivit så här. Inte heller chefsåklagare Maria Sterup vill i nuläget kommentera händelsen närmare.

Vad som orsakat mannens allvarliga skador är oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer