Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det finns alltid att göra bakom kulisserna på en förening”, säger Urban Landström, Älvsby parasport. Hör honom berätta om varför föreningslivet är så viktigt i videon ovan. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Urban la parasportkarriären på hyllan – nu är han fotograf och ledare i Älvsbyns föreningsliv

Uppdaterad
Publicerad

Efter många år som parasportare kände Urban Landström att det var dags att varva ner. Då öppnades nya dörrar och han blev fotograf och ledare i föreningen.

Älvsby parasport vill kunna erbjuda aktiviteter och gemenskap i livets olika faser vilket gjorde det möjligt för Urban att fortsätta vara verksam i föreningen och axla nya roller.  

– När man slutar idrotta måste man hitta något annat. Det finns alltid jobb att göra som styrelsearbete eller liknande. Urban fungerar jättebra i sin position, säger Marianne Kortesoja, ledare för Älvsby parasport.  

Första styrelsemedlemen

I föreningen spelar Urban en viktig roll som stöd för både de andra ledarna och parasportarna. Han är även Norrbottens första styrelsemedlem med en intellektuell funktionsvariation.

– Jag blev tillfrågad om jag kunde hoppa in och ta hand om lite saker och på den vägen är det, säger Urban Landström. 

“En nyckelperson”

Ledaren Åke Nilsson menar att Urban har en viktig roll eftersom han gör mycket som man normalt sett inte ser; arbetar mycket vid datorn, agerar fotograf och rycker in och hjälper till som tränare.

– Det är underbart mycket jobb han gör, säger Åke Nilsson, ledare för Älvsby parasport. 

Marianne är inte sen på att stämma in. 

– Till föreningen är han en nyckelperson, han gör mycket saker som avlastar mig och Åke och han är väldigt bra på det. Alla är bra på olika saker och uppgifterna som Urban ansvarar för gör han mycket bättre än oss, säger Marianne Kortesoja. 

I klippet berättar Urban Landström berätta om varför föreningsarbetet är så viktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.