USA:s nya ambassadör i Sverige Azita Raji kommer till Luleå den 12 september. Foto: TT

USA:s ambassadör besöker Luleå

Uppdaterad
Publicerad

USA:s nya ambassadör i Sverige Azita Raji kommer till Luleå den 12 september.

Ambassadören ska bland annat besöka Facebook datacenter och Luleå Hamn.

– Tack vare vår långa relation med amerikanska ambassaden väljer Azita Raji att som nytillträdd ambassadör komma till Luleå som första stad norr om Stockholm. Det ska bli roligt att få presentera delar av allt som händer, både inom basindustrin och inom våra nya näringar, säger värden för besöket, kommunalrådet  Niklas Nordström (S), som också är ordförande i Business Sweden.

Flera samarbeten

Azita Raji kommer under sitt besök träffa medlemsföretag i Luleå Näringsliv och Norrbottens Handelskammare för att prata om hur USA och Sverige kan ”göra fler och mer lönsamma affärer”.

– Luleå har goda kontakter med USA och ett givande samarbete med framförallt Austin inom flera verksamheter som spelindustrin, hälsovetenskap och de kulturella näringarna, säger Niklas Nordström.

Under ambassadörens besök ska även integrationen diskuteras. Representanter från kommunens arbetsmarknadsförvaltning ska berätta hur Luleå arbetar med frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.