Det barn som vådaskjutits av en kamrat i Älvsbyns kommun har allvarliga skador och polisen utreder ärendet som grovt vållande till kroppsskada. Det här en arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vådaskjutet barn är allvarligt skadat – utreds av polis

Publicerad

Ett barn i Älvsbyns kommun vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit vådaskjuten med ett jaktvapen.
– Det är en tragisk händelse och vi jobbar med att utreda vad som har hänt, säger Ola Lundström, förundersökningsledare vid polisen i Piteå älvdal.

Olyckan inträffade under fredagen inne i en fastighet. Polisen är förtegen om händelsen men bekräftar att det var två kamrater som lekte tillsammans och fick tag i ett laddat jaktvapen som av någon anledning gick av och den tragiska olyckan var ett faktum.

– I nuläget kan vi inte gå in på några detaljer om vad som har hänt men vi utreder som sagt var ärendet jag och en kollega, säger Ola Lundström.

Hur rubricerar ni ärendet?

– Grovt vållande till kroppsskada, säger Ola Lundström.

Krishantering på skolan

Barnens skola har i veckan stärkt upp med extra personal för att klara av krishanteringen.

– Vi har jobbat utifrån den krisplan som vi har fastställt på skolan. Vi har hanterat det med krisgrupp som består av kurator och skolsköterska. Vi har fört samtal och gett information om det vi vet och erbjudit vuxenstöd till de elever som känner att de behöver det, säger skolans rektor till Piteå-Tidningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer