Våffeljärnen gick varma på Gråsjälören

Publicerad

Regn och plusgrader i januari har ställt till problem för isbanan i Luleå. Men idag gick våffeljärnen varma ute på Gråsjälören och luleåborna verkade ha hittat dit.

Bakom våffeljärnen står som vanligt Lions club i Luleå. Och trots att vädret och framför allt vattenståndet har ställt till det lite så är serveringen nu igång.

– Vi har haft öppet i tre veckor nu. Vi skulle ha öppet på nyårsdagen men tyvärr gick isen sönder här nere. Vi kom aldrig upp med några varor. Men förra helgen hade vi öppet och så nu. Och så fort det är väder nu under våren kommer vi att hissa flaggan och ha öppet, säger Leif Hjelte från Lions i Luleå.

Våffla och varm choklad

Några som hittat ut till Gråsjälören och hoppades på att få sig en våffla och lite varm choklad var paret Birgitta Hallin och Börje Svensson som är flitiga användare av isbanan. Men i år blev det lite senare premiär än vanligt.

– Vi har sparkat ut för första gången idag. I fjol var vi ute här sjutton gånger, säger Birgitta Hallin.

Började ni tidigare förra året?

– Ja, då tog vi oss ut i början på januari, det var kallare då. Då var det 17-20 grader vilket det inte har varit i år. Regnet och blåsten har ställt till det, säger Börje Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.