• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Michael Lyckhagen med familj fick flytta in på hotell under tiden lägenheten sanerades. Foto: Anders Hjertström/SVT

Vägglöss härjar i Lulebos lägenheter

Publicerad

I snart ett år har hyresgäster på Norra Strandgatan i Luleå haft problem med vägglöss. Tio lägenheter i två fastigheter har drabbats och hyresgäster är kritiska till bristande information från bostadsbolagets Lulebo.

När SVT Nyheter Norrbotten träffar hyresgästen Michael Lyckhagen har familjens lägenhet sanerats klart. Man har bland annat värmebehandlat bostaden och det är varmt som i en bastu när vi kliver in för att filma.

– Det har varit besvärligt, speciellt när man har två barn som dessutom varit sjuka samtidigt, säger han.

”Ville inte att barnen skulle bli lössbitna”

Nere i trapphuset ligger en stor hög med plastsäckar där familjen förvarar sina kläder och annat från hushållet. Själva har familjen bott på hotell i en vecka efter att deras hund markerat att någonting var på tok.

– Jag ville inte att barnen skulle riskera att bli lössbitna. Jag är samtidigt lyckligt lottad och har råd med hotell men det har ju inte en ensamstående mamma, säger Michael Lyckhagen.

Lulebo kallar till presskonferens

Lulebo har talat om att ge hyresnedsättning men man ersätter inte hotellkostnader, säger Michael Lyckhagen. Och han är kritiskt till bristande information från bolagets sida.

– Det första fallet med vägglöss fick vi läsa om i tidningen. De borde åtminstone ha informerat oss som bor i den berörda fastigheten.

Lulebos fastighetschef Carl-Axel Sundbaum vill inte uttala sig utan hänvisar till en presskonferens som ska hållas i morgon, fredag. I morgon bitti ska också hyresgästerna få brev med information om vad som har hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.