Bilden har inget samband med platsen. Foto: Arkivbild

Misstänkt våldtäktsförsök i Råneå

Uppdaterad
Publicerad

Ett våldtäktsförsök har anmälts efter att en man överföll en kvinna i ett motionsspår i Råneå. Nu vill polisen komma i kontakt med ett flertal vittnen.

Kvinnan, som är i 30-års åldern, ska ha blivit utsatt för ett misstänkt våldtäktsförsök, av för henne en okänd man i ett motionsspår i Råneå under måndag eftermiddag.

– Hon ska ha varit ute och joggat när hon blev överfallen, säger Maria Jakobsson, kommunikatör vid polisen.

Skar upp kläder med kniv

Enligt uppgifter till Norrbottens media har en man satt sig gränsle över kvinnans kropp och ha försökt snara henne med ett rep samtidigt som han skurit hennes kläder med en kniv. Detta är inga uppgifter som polisen vill bekräfta.

Kvinnan har förts till sjukhus för undersökning men det är i nuläget oklart om hon har fått några allvarliga fysiska skador.

Söker flera vittnen

Polisen har spärrat av området och genomfört en teknisk undersökning av platsen. Under tisdagen höll man även flera förhör. Det finns ännu ingen misstänkt eller gripen person.

Polisen vill gärna komma i takt med ett flertal personer som rörde sig i området då brottet ska ha inträffat. Bland annat en äldre man med hund i vit skåpbil och en annan kvinna som joggat längs spåret. Dessa personer ombeds ta kontakt med polisen så snart de kan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.