Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I voden hör du varför politikerna i Boden plötsligt ändrar sig och räddar kvar musikgymnasiet. Foto: Kateryna Yemets/svt

Tvärvändningen: Musikgymnasiet i Boden blir kvar

Uppdaterad
Publicerad

Protesterna mot förra veckans beslut att lägga ned musikgymnasiet i Boden har gett resultat. Nu ändrar nämnden beslutet.

Intaget till musikgymnasiet i Boden skulle nollställas från och med hösten 2024, det beslutade nämnden på torsdagen i förra veckan.

Men redan på måndagen ändrade nämnden sitt fattade beslut. Det innebär att nya elever kommer att fortsätta tas in även hösten 2024 samt att frågan ska utredas vidare innan ett slutgiltigt beslut om musikgymnasiets framtid fattas.

Tog intryck av synpunkterna

– Protesterna har haft betydelse. Inte hur många som protesterade men däremot innehållet i en del av de synpunkter som fördes fram, säger Johan Lund (S), ordförande i arbetsmarknads- och utbildningsnämnden.

Bakgrunden till att programmet skulle läggas ned var dels att gymnasieskolan i Boden dras med ett stort underskott, dels att programmet haft få sökande under senare år.

Hör nämndsordförande Johan Lund (S) om varför han ändrat sig i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.