• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Vandrare hittades välbehållna efter stor räddningsinsats

Uppdaterad
Publicerad

Två vandrare, som anmäldes försvunna, hittades välbehållna efter en stor räddningsinsats i fjällen. Norsk och svensk polis samarbetade då personerna skulle gå från Abisko till norska Narvik.

Den svenska polisen kontaktades under måndagen av den norska polisen gällande två personer som ska ha vandrat i fjällen.

De ska ha utgått från Abisko för några dagar sedan, men sedan inte dykt upp under söndagen som planerat i Narvik.

Grannländerna samverkar

Norsk polis ledde sökinsatsen. Vandrarna ska ha god fysisk kondition och utrustning för att klara resan.

– Huvudteorin är att vädret är dåligt, blött och kallt, och det är svårt att ta sig dit. Förhoppningsvis har de tagit bo i en och annan stuga, sade verksamhetschef Lars Halvorsen till VG.

Välbehållna i en stuga

Och på måndagseftermiddagen påträffades vandrarna välbehållna i en stuga på den norska sidan.

Enligt norska tidningen deltog Röda Korset, Norsk Folkehjelp, polis och räddningshelikopter i räddningsinsatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.