Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se översvämningarna i Överkalix och hör campingens hotellchef Louise Engström. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Vårfloden dundrar fram – har slukat campingen i Överkalix

Uppdaterad
Publicerad

Vårfloden forsar genom Norrbotten och SMHI har utfärdat flera orangea varningar. I Överkalix har en camping täckts av vatten och både gäster och husvagnar har fått maka på sig.

I stora delar av Norrbottens län råder det gul vädervarning på grund av vårfloden. Orangea varningar har utfärdats i nedre Torneälven, nedre Kalixälven och Muonioälven.

I Överkalix har vägar svämmat över och på campingen Grand artic resort går vattnet ända upp till parkeringen.

– Just nu kanske man inte ska boka plats på campingen, säger hotellchefen Louise Engström.

”Det brukar klara sig ganska bra”

Det är inte första gången campingen med tillhörande stugor drabbats av höga vattenflöden – och Engström sitter än så länge lugnt i båten.

– Vi råder inte på naturens krafter så det är bara att vänta på att vattnet ska dra sig tillbaka. Anläggningen brukar klara sig ganska bra.

Under måndagskvällen meddelar Trafikverket att vägen mellan färjeläge Sandudden till Bränna stängs av samt väg 796 mellan Svartbyn och Tallvik.

I klippet ser du bilder från översvämningen i Överkalix.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.